اگر با راه رفتن و ایستادن کمردرد می گیرید بخوانید!

به گزارش مجله مستانه، وب سایت یک پزشک - علیرضا مجیدی: استنوز ستون فقرات کمری یا تنگی کانال نخاع کمری به دلیل باریک شدن کانال نخاعی در ناحیه کمری ایجاد می شود و غالبا بدون علامت است. تنگی کانال نخاع، اختلال شایعی بوده به طوری که 7. 6٪ بزرگسالان را مبتلا می سازد.

اگر با راه رفتن و ایستادن کمردرد می گیرید بخوانید!

علائم بالینی تنگی کانال نخاع کمری

علائم استنوز ستون فقرات (Spinal stenosis) شامل درد کمر، باسن و پا است که با راه رفتن و ایستادن ایجاد شده و با نشستن بهبود می یابد. این علامت، لنگش نورولوژیک نام دارد.

علائم این بیماری در پا ها معمولا دوطرفه است. ضعف عضلاتی کانونی، از بین رفتن حس و تغییر رفلکس ها ممکن است اتفاق افتد که حاکی از وجود رادیکولوپاتی و باریک شدگی سوراخ عصبی به طور همزمان است.

بیماران مبتلا به لنگش نوروژنیک غالبا موقعی که به چرخ خرید تکیه می دهند می توانند فاصله بیشتری را راه بروند و موقعی که راحت نشسته اند می توانند بر روی دوچرخه ثابت رکاب بزنند و درد برطرف می گردد.

پس:

  • 1. تنگی کانال نخاعی (LSS)، غالبا بی علامت است و بین شدت علایم و مقدار تنگی کانال نخاعی، ارتباط ضعیفی وجود دارد.
  • 2. برخلاف لنگیدن عروقی، علائم این بیماری با ایستادن بدون راه رفتن تشدید می یابد. برخلاف بیماری دیسک کمری، علائم استنوز ستون فقرات کمری با نشستن بهبود می یابد.
  • 3. اختلالات نورولوژیک شدید شامل فلج و بی اختیاری ادرار ممکن است در تعداد اندکی از بیماران رخ دهد.

چرا کانال نخاع در برخی ها تنگ می گردد؟

استنوز ستون فقرات می تواند اکتسابی (75٪)، مادرزادی یا اکتسابی / مادرزادی باشد.

1. فاکتور های اکتسابی که می توانند موجب تنگی کانال نخاعی شوند، عبارتند از: بیماری های دژنراتیو مانند اسپوندیلوز، اسپوندیلولیستزیس و اسکولیوز، تروما، جراحی ستون فقرات، اختلالات متابولیک یا آندوکرین مانند لیپوماتوز اپیدورال، استئوپروز، آکرومگالی، استئودیستروفی کلیوی و هیپرپاراتیروئیدی و بیماری پاژه.

2. علل مادرزادی تنگی کانال نخاعی عبارتند از: آکندروپلازی و ایدیوپاتیک

تشخیص تنگی کانال نخاع

MRI برترین روش تشخیصی تنگی کانال نخاع است.

درمان بیماران علامتدار شامل درمان های محافظه کارانه با دارو های مسکن NSAIDs (بروفن - ناپروکسن)، استامینوفن و ورزش است. شواهد کافی جهت حمایت از تزریق اپیدورال گلوکوکورتیکوئید ها در این بیماران وجود ندارد. درمان جراحی هنگامی که درمان های حمایتی با شکست روبرو شوند، به کار برده می گردد.

چه کسانی باید جراحی شوند؟

1. اگر درمان های حمایتی مانند قرص های مسکن دسته NSAID (مانند برفون و ناپروکسن و مشابه آنها)، استامینوفن و ورزش مؤثر واقع نشوند به مقدار ای که اجازه انجام فعالیت های روزمره را به بیمار ندهد.

2. اگر علائم عصبی یا نورولوژیک موضعی واضح و آشکار وجود داشته باشند.

درمان طبی در مقایسه با جراحی:

بیشتر مبتلایان به لنگش نوروژنیک که با روش های طبی درمان شده اند، با گذشت زمان بهبود پیدا نمی نمایند. درمان جراحی با لامینکتومی موجب کاهش قابل توجه درد کمر و پا در هنگام فعالیت می گردد که سبب بهبود عملکرد بیماری در طی 4 سال میگردد.

عواملی که نتایج جراحی را بد می نمایند:

در صورت وجود عوامل زیر قبل از عمل جراحی، نتیجه جراحی خوب نمی گردد:

1. اختلال در راه رفتن قبل از جراحی

2. افسردگی

3. بیماری قلبی - عروقی

4. اسکولیوز (انحراف جانبی ستون فقرات)

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 16 مهر 1403 بروزرسانی: 16 مهر 1403 گردآورنده: mastanehtoline.ir شناسه مطلب: 2209

به "اگر با راه رفتن و ایستادن کمردرد می گیرید بخوانید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اگر با راه رفتن و ایستادن کمردرد می گیرید بخوانید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید