مروری بر 5 مورد از نوآوری های گوشی های ال جی
به گزارش مجله مستانه، کمپانی ال جی با وجود اینکه روزی روزگاری از مهم ترین سازندگان گوشی های محسوب می شد، اما روند نزولی سهم بازار گوشی های این شرکت سال به سال بدتر از گذشته می شود. ال جی از شرکت هایی است که دست از نوآوری برنداشته و همواره ایده های جدیدی را عملی می کند، اقداماتی که البته نتوانسته اند فروش گوشی های این شرکت را افزایش دهند.
در حقیقت، بخش موبایل ال جی در چند مورد زودتر از رقبا دست به کار شده و برخی از آن ها خیلی زود مورد استقبال شرکت های زیادی قرار گرفته اند؛ ولی این نوآوری ها تا حد زیادی نادیده گرفته شده اند. در ادامه، به 5 مورد از نوآوری های گوشی های ال جی می پردازیم که پیش از رقبا، به بهره گیری از مشخصه های مذکور روی آورده اند.
دوربین اولترا واید
این مورد، مهم ترین نوآوری گوشی های ال جی است. در سال 2015، ال جی V10 با دوربین سلفی دوگانه معرفی شد که مبتنی بر دوربین معمولی و یک دوربین اولترا واید بود. سال بعد، ال جی G5 دوربین مذکور را به پنل پشتی منتقل کرد و به کاربران اجازه داد با بهره گیری از دوربین های اصلی، زوایای جدیدی را در عکس های خود ثبت کنند.
این قابلیت چندان مورد توجه قرار نگرفت. اما حالا در سال 2019، به نظر می رسد تقریبا تمام کاربران به بهره گیری از دوربین های اولترا واید علاقمند شده اند. این علاقه به حدی زیاد شده که وقتی گوشی هوشمندی مانند پیکسل 4 بدون دوربین اولترا واید عرضه می شود، این موضوع مورد نقدها زیادی قرار می گیرد.
رزولوشن QHD
ال جی G3 اولین گوشی هوشمند مجهز به نمایشگر مبتنی بر رزولوشن QHD (1440 در 2560) بود که در بازار کشورهای مختلف در سرتاسر جهان به دست مشتریان رسید. البته در این زمینه اگر منصفانه نظر بدهیم، باید بگوییم که ال جی در مورد G3 مرتکب اشتباه مهمی شد. این شرکت برای افزایش رزولوشن آنقدر عجولانه عمل کرد که نتیجه نهایی، یک نمایشگر نه چندان روشن بود که انرژی زیادی از باتری را مصرف می کرد. علاوه بر این، چنین رزولوشنی در یک نمایشگر 5.5 اینچی تفاوت قابل توجهی ارائه نمی دهد و به همین خاطر قابلیت شفاف سازی محتوا به صورت نرم افزاری را ارائه کرد که این موضوع نارضایتی های زیادی به همراه داشت. به همین خاطر رزولوشن QHD به نقطه قوت این گوشی بدل نشد.
فریم های فولاد ضدزنگ
اپل در مورد آیفون X، آیفون XS و حالا آیفون 11 پرو بر استفاده از فریم مبتنی بر فولاد ضدزنگ تا حد زیادی تاکید می کند. اگرچه این آلیاژ از فلز دوام زیادی برای بدنه گوشی به ارمغان می آورد و حس خوبی به کاربران منتقل می کند، ولی نباید فراموش کنیم که ال جی V10 در سال 2015 از چنین مشخصه ای بهره می برد. البته متاسفانه در کنار این قابلیت، ال جی از پنل های پشتی پلاستیکی استفاده می کرد. در آن زمان، بسیاری از گوشی ها همچنان از باتری های قابل تعویض بهره می بردند و بهره گیری از پنل های پشتی فلزی کار راحتی نبود.
درس هایی که ال جی باید از موفقیت وان پلاس یاد بگیرد
نمایشگر خمیده
سال ها قبل از اینکه گوشی های گلکسی فولد سامسونگ و هواوی میت ایکس روانه بازار شوند، ال جی مشغول بررسی و توسعه نمایشگرهای اولد خمیده بود. این کمپانی برای گوشی های ال جی Flex و Flex 2 از چنین نمایشگرهایی استفاده کرد. نکته قابل توجه در مورد این گوشی ها این بود که به لطف نمایشگرهای اولد پلاستیکی و نوع باتری و بدنه استفاده شده، در برابر فشار وارد شده از خود انعطاف نشان می دادند و بعد از حذف فشار، گوشی دوباره به حالت اولیه برمی گشت. ال جی G4 آخرین گوشی این شرکت بود که از چنین نمایشگری استفاده می کرد و بعد از آن بهره گیری از نمایشگرهای خمیده را کنار گذاشت.
تعامل بدون لمس
در حال حاضر، سیستم راداری پیکسل 4 سروصدای زیادی راه انداخته است و این مشخصه به کاربران اجازه می دهد بدون دست زدن به گوشی و فقط با حرکت دادن دستان خود، کارهای مختلفی را با پیکسل 4 انجام دهند. در همین زمینه، می توانیم به ال جی G8 اشاره کنیم که با بهره گیری از دوربین ToF به کاربران اجازه می دهد مثلا با حرکت دادن دستهای خود، کارهایی مانند تعویض آهنگ و کم یا بلند کردن صدای گوشی را انجام دهند. در ضمنً سامسونگ هم سال ها قبل تلاش کرد چنین قابلیتی را ارائه کند که به دلیل اتکا صرف بر دوربین سلفی، عملکرد خیلی بدی داشت.
البته باید خاطرنشان کنیم که هم پیکسل 4 و هم ال جی G8 در این زمینه عملکرد خیلی خوبی ندارند. این مشخصه در هر دو گوشی برای اینکه بتواند به عنوان یک مشخصه قابل توجهی جدی گرفته شود، باید بهینه سازی های زیادی را پشت سر بگذارد. در این زمینه ال جی نخستین شرکتی نیست که این قابلیت را ارائه کرده، ولی نخستین شرکتی است که این ویژگی را به عنوان یکی از مشخصه های کلیدی گوشی مطرح کرده است.
و در نهایت تمام این تلاش ها اهمیت چندانی نداشته اند
نوآوری از جمله لغاتی است که در هر مراسم معرفی از گوشی های جدید بارها مطرح می شود. اما، شرکتی مانند ال جی به خوبی نشان می دهد که داشتن مهندسان خبره و عملی کردن ایده های مختلف، نمی تواند جای بازاریابی گسترده و دیگر ضعف ها را پر کند. این کمپانی طی سال های گذشته محصولات جذابی را ساخته ولی در نهایت بیشتر ایده ها را رها کرده است و مواردی مانند دوربین های اولترا واید که حالا به این محبوبیت رسیده اند، برای ال جی چندان مثمر ثمر نبوده است.
چرا گوشی های ال جی دیگر محبوبیت سابق را ندارند؟
منبع: Phone Arena
منبع: دیجیکالا مگ