دستگاه قضایی، خود را موظف به دفاع از حقوق زنان می داند

به گزارش مجله مستانه، تهران (پانا) - رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه حضور اقتدار آفرین زنان در جامعه ما هم یک ضرورت است و هم یک فرصت است، گفت، اگر یک روز به هر دلیلی خانواده آسیب دید، راهکارش حکم قضایی نیست.

دستگاه قضایی، خود را موظف به دفاع از حقوق زنان می داند

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، نشست تحول در نظام حقوقی و قضایی زنان و خانواده (تجلیل از مقام زن و مادر)، با حضور سیدابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه، برگزار گشت.

رئیسی در این نشست اظهار کرد: حقیقتا امروز حضور اقتدار آفرین زنان در جامعه ما هم یک ضرورت است و هم یک فرصت؛ در اصل پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی، در جنگ تحمیلی و در عرصه های سیاسی و اجتماعی زنان حضور بسیار بابرکت و نقش افرینی بسیار ارزشمندی داشتند.

رئیس قوه قضاییه گفت: اساس خانواده بر مودت و حکمت پایدار است و اساس خانواده بر مودت و عقلانیتی که در خانواده باید حاکم باشد، پایدار است.

وی اظهار کرد: اگر یک روز به هر دلیلی خانواده آسیب دید، راهکارش حکم قضایی نیست. بسیاری دیده شده رای قاضی مبنی بر سازش و یا عدم سازش صادر می شود و خلاف آن عمل می شود.

رئیسی مطرح نمود: معلوم است اساس آنچه خانواده را تشکیل می دهد اگر آسیب ببیند راهکارهای برون رفت از این مشکل راهکار حکمیت است. کسانی که نظاره گر هستند، اقوام و خویشان آن ها که می بینند خانواده ای دچار آسیب می شود باید تمام تلاششان این باشد که آسیب را از خانواده دور کنند.

وی با بیان اینکه رویکرد سند تحول قضایی بر تعالی و تحکیم نظام خانواده است، گفت: رویکرد سند تحول قضایی بر آیین دادرسی متناسب با رسیدگی به اختلافات خانوادگی و مسائل خانواده است.

رئیس قوه قضاییه گفت: این آیین دادرسی خاص می خواهد که باید آیین دادرسی متناسب با خودش تدوین شود.

وی بیان نمود: ما حتما شعب تخصصی میخواهیم که نسبت به حل مسائل خانواده تخصص داشته باشند. ما در سند تحول، یکی از بخش هایی که باید در آن تحول ایجاد شود نقش خانم ها و مشاوره خانم ها در دادگاه هاست؛ این نقش باید یک نقش جدی شود.

رئیسی در ادامه با تاکید بر اینکه مشاوره و داوری در حوزه خانواده جدی است نه تشریفاتی، گفت: یکی از آسیب های شناسایی شده این است که داوری ها بعضا شکلی و تشریفاتی است؛ در حالی موضوع مورد تاکید، حکمیت و داوری جدی همراه با نقش جدی مشاوران است تا آخرین راهکار حکم قضایی باشد

رئیس دستگاه قضایی با بیان اینکه در مسئله خانواده همه دانشگاه ها و صاحبان اندیشه و خرد در این رابطه می توانند نقش آفرینی کنند، گفت: این نشست ها به منظور ارتباط با فرهیختگان است و باید موضوعات حل شود و بن بستی در این زمینه وجود ندارد و همه راهکارها دیده شده است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: بیشتر پرونده های خانواده بسیار مدت دار است و مسائل عمیق تربیتی و اجتماعی و فرهنگی دارد که باید همه آن ها دیده شود. مسائل خانواده چند ساحتی است و باید چند ساحتی دیده شود و با این نگاه مورد توجه قرار گیرد.

رییسی در ادامه اضافه کرد: با همکاری حوزه و دانشگاه و دستگاه قضایی و فعالان عرصه موضوع زن و خانواده می تواند اقدامات جامعی در این حوزه صورت گیرد. هرچه برای مداخلات حاکمیتی و حکومتی در بحث خانواده محدودیت قائل شویم و بگذاریم مسایل مبتنی بر فرهنگ و باورها و یافته های اعتقادی شکل گیرد می تواند بر آن یک پایداری حاکم باشد.

رییس دستگاه قضا گفت: اگر نفقه و مهریه و بسیاری از مسایل خانواده در دادگاه مطرح شود و پای افراد به زندان باز شد بازگشت دوباره زندگی به حالت قبل سخت است، باید کاری کرد به این مرحله منتهی نشود.

وی همچنین در ادامه گفت: اگر موضوع شناسی و مسئله شناسی در حوزه خانواده تبیین شود، تبدیل به قانون و مقررات شدن امری شدنی است. پیوند، همبستگی و همراهی بین بخش های علمی و نظری و بخش هایی که در میدان عمل در حوزه خانواده کار می کنند، می تواند موثر باشد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 18 اسفند 1399 بروزرسانی: 18 اسفند 1399 گردآورنده: mastanehtoline.ir شناسه مطلب: 1355

به "دستگاه قضایی، خود را موظف به دفاع از حقوق زنان می داند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستگاه قضایی، خود را موظف به دفاع از حقوق زنان می داند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید