طرز تهیه اکمک خوشمزه، نسخه ترکی نان باگت
به گزارش مجله مستانه، برخلاف طرز تهیه پاسترامی که یک صبحانه ترکیه ای مفصل و گوشتی است، اکمک؛ نان ساده و حجیمی است که با عسل، کره، پنیر و سایر اقلام صبحانه سرو می شود. این نان، طرز تهیه مشخصی دارد و برای اینکه در طبخ آن نتیجه بهتری بگیرید باید خمیر ان را خوب ورز دهید و اجازه دهید به اندازه کافی استراحت کند. با خبرنگاران همراه باشید تا تمام آنچه را که باید در طرز تهیه اکمک بدانید، برایتان بگوییم. در ادامه، جدول مشخصات غذایی آمده است:
اکمک|Ekmek | |
زمان آماده سازی | 2 ساعت و نیم با احتساب زمان استراحت خمیر |
زمان پخت نان | حدود نیم ساعت |
مقدار سختی | میانه |
نان اکمک Ekmek ترکیه ای
نان اکمک در بسکمک از نقاط ترکیه، به عنوان بخشی مهم از یک صبحانه ترکیه ای لذیذ شناخته شده است. این نان، ظاهری حجیم و بافتی نرم دارد و معمولا مقدار آن بزرگ است و موقع سرو، به مقدار های کوچک تری برش می خورد. مقدار نمک و روغن به کار رفته در این نان، بسیار کم است و بنابراین می توان آن را در دسته نان های رژیمی برای بیماران فشار خونی یا دیابتی قرار داد. در ادامه، مواد لازم و مراحل طرز تهیه نان ضخیم اکمک آمده است:
مواد لازم در تهیه اکمک
در این دستور هم مانند طرز تهیه نان ساندویچی قدیمی، از پودر مخمر فوری استفاده می شود که به کار شما سرعت می بخشد. مواد اولیه را طبق جدول زیر آماده کنید:
مواد لازم | مقدار مورد نیاز |
آرد نان فانتزی | 3 تا 4 پیمانه |
آب | 1.5 پیمانه |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
پودر مخمر فوری | نصف قاشق غذاخوری |
مراحل طرز تهیه اکمک Ekmek
ظاهر نان اکمک شبیه نان باگت است اما برخلاف طرز تهیه نان باگت، در دستور اکمک خبری از بیکینگ پودر نیست، اما اگر مراحل را درست انجام دهید و پیمانه ها را رعایت کنید، نان های اکمک هم تقریبا به همان مقدار باگت، پف کرده و بالا می آیند. در ادامه، مراحل کار را ببینید:
- مرحله اول: در ظرفی مناسب، پودر مخمر فوری را با نصف لیوان آب و شکر ترکیب کرده، درب ظرف را ببندید و 5 دقیقه کنار بگذارید تا مخمر عمل کند و حجم آن دو برابر شود.
- مرحله دوم: بقیه آب را در ظرفی بزرگ تر بریزید و مخمر آماده شده را به آن اضافه کنید.
- مرحله سوم: در ادامه، 3 پیمانه آب را به همراه نمک در ظرف بریزید و مواد را با قاشق مخلوط کنید. از اینجا به بعد، باقیمانده آرد را تا حدی که خمیر چسبندگی کمی داشته باشد و یکدست و لطیف شود، به ظرف اضافه کنید.
نکته: یکی از نکات مهم در طرز تهیه نان ترکیه ای اکمک این است که بافت خمیر را سفت و سنگین نکنید، چون در این صورت، پف نان گرفته می شود.
- مرحله چهارم: حالا کف ظرفی نسبتا بزرگ را کمی چرب کنید و خمیر اکمک را به صورت یک چانه بزرگ در آورید و داخل ظرف قرار دهید. روی ظرف را با یک نایلون یا سلفون بپوشانید و یک جسم سنگین هم روی درب ظرف قرار دهید.
- مرحله پنجم: ظرف حاوی خمیر را به مدت 1 ساعت در مکانی گرم و خشک قرار دهید تا خمیر استراحت کرده و حجم آن دو برابر شود.
- مرحله ششم: پس از 1 ساعت، خمیر را به سطحی صاف مانند تخته آشپزخانه منتقل کنید و کمی ورز دهید. سپس، آن را به 3 قسمت مساوی تقسیم کنید.
- مرحله هفتم: چانه های خمیر را به شکل بیضی های یکدست و یک مقدار درآورید و آن ها را با فاصله مناسب، روی سینی فر چرب شده و آردپاشی شده بچینید و یا اینکه کف سینی فر یک کاغذ روغنی قرار دهید.
- مرحله هشتم: حالا یک پارجه تمیز روی نان ها بکشید و اجازه دهید برای 15 تا 20 دقیقه دیگر، روی همان سینی فر، مجددا استراحت کنند.
نکته: در همین فاصله، فر را روشن کرده و دمای آن را روی 230 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا فضای داخلی آن کاملا گرم شود.
- مرحله نهم: پس از این زمان، نان ها دوباره حجیم می شوند. در این مرحله، روی آن ها کمی آرد بپاشید و با یک چاقوی تیز، خطوط و طرح های دلخواه خود را روی نان ها ایجاد کنید تا ظاهر شکیل تری داشته باشند.
- مرحله دهم: به مدت 20 تا 25 دقیقه نان ها را داخل فر قرار دهید تا کاملا مغزپخت شوند و از قلم نیاندازید که همراه نان ها، یک کاسه آب جوش هم داخل فر قرار دهید تا محیط داخلی آن مرطوب شده و مانع خشک شدن نان ها شود.
اگر تهیه نان های ترکیه ای در منزل برایتان جالب است، طرز تهیه پیده را هم ببینید تا بتوانید به نان های خانگی خود، تنوع بیشتری بدهید.
طرز تهیه اکمک ترکمنی
اکمک در ترکمن صحرا هم طبخ می شود اما با طرز تهیه اکمک ترکیه ای، تفاوت هایی دارد. از جمله اینکه، در طرز تهیه نان ترکمنی از دیگ های بزرگ چدنی استفاده می شود. برای این منظور، کف دیگ را کمی چرب کرده و خمیر را در آن پهن می کنند. در این حالت، برخلاف اکمک ترکیه، خمیر شکلی بزرگ و نازک دارد. لازم است نان های ترکمنی با یک چاقوی دسته بلند در فضای دیگ چرخانده شوند تا تمام قسمت های آن ها به طور کامل بپزد.
در ادامه کار، لایه های نان اکمک ترکمنی را روی هم قرار داده و به هم می پیچند، سپس، بین لایه ها مقداری شکر ریخته و این نان سنتی خوشمزه را در کنار چای، سرو می کنند.
طرز تهیه اتلی اکمک
اتلی اکمک، نان نازکی است که داخل آن ترکیبی از گوشت چرخ کرده، فلفل، پیاز و گوجه فرنگی جای می گیرد و به همین حالت، پخته می شود. این غذا در ترکیه تنوع و طرفداران زیادی دارد و معمولا در کنار سوپ سرو می شود.
برای صبحانه نان تکراری مصرف نکن…
طرز تهیه اکمک Ekmek را به صورت مرحله به مرحله برایتان توضیح دادیم. اگر احساس می کنید که با تهیه این نان دیگر فرصتی برای تهیه مابقی مخلفات صبحانه ندارید، می توانید از خبرنگاران کمک بگیرید. به این صورت، نان را تهیه می کنید و صبحانه را از قسمت سفارش آنلاین از کافه خبرنگاران ، آنلاین سفارش می دهید.
منبع: اسنپ فود