اتاق ایران، بخش خصوصی از فرصت مشارکت در بازسازی مناطق آزاد شده قره باغ استفاده کند
به گزارش مجله مستانه، خبرنگاران - فرصت های سرمایه گذاری و نحوه حضور مؤثر بخش خصوصی، موضوعاتی بودند که در نشست فعالان مالی با سفیر ایران در آذربایجان بحث و آنالیز شدند. سفیر ایران در آذربایجان همچنین بیان کرد: با توجه حمایت ایران از موضع آذربایجان در مناقشات اخیر، علاقه و اشتیاق این کشور به توسعه همکاری ها با ایران بیشتر شده است.
جهت دریافت خدمات طراحی و ساخت ویلا در شمال با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. گروه آبان با سالهای تجربه طراحی معماری و ساخت و مشارکت در پروژه های ساختمانی ویلا و باغ کوچک و بزرگ بهترین انتخاب جهت مشاوره و اجرا میباشد.
معاونت امور بین الملل اتاق ایران، به صورت ویدئوکنفرانس، میزبان سید عباس موسوی سفیر ایران در کشور آذربایجان، حسین پیرموذن رئیس اتاق مشترک ایران و آذربایجان، نمایندگان دستگاه های دولتی مربوطه و جمعی از روسای تشکل ها و کمیسیون های تخصصی اتاق ایران بود تا ضمن آنالیز آخرین شرایط همکاری های مالی دو کشور، به ارائه پیشنهادات و راهکارهای توسعه صدور خدمات در بخش های فنی مهندسی، انرژی، خدمات بین المللی سلامت و کشت فراسرزمینی بپردازند.
در این نشست همچنین در مورد تحولات مربوط به منطقه قره باغ و همچنین فرصت های مالی برای شرکت های ایرانی جهت مشارکت در فرایند بازسازی و توسعه مناطق بازپس گرفته شده، رایزنی و گفتگو شد. همچنین پیشنهادات و راهکارهایی برای برطرف مسائل مربوط به صدور خدمات فنی و مهندسی، همکاری در کشت فراسرزمینی، خدمات بین المللی سلامت، توسعه مشارکت با آذربایجان در اجرای پروژه های توسعه ای و همچنین برطرف موانع گمرکی و ترانزیتی دو کشور ارائه شد.
سیدعباس موسوی، سفیر ایران در آذربایجان ضمن اشاره به آخرین شرایط تبادلات تجاری با کشور آذربایجان و تداوم بی وقفه همکاری های گمرکی دو کشور علی رغم شیوع کرونا، مناسبات و همکاری های دو کشور را در شرایط خوبی توصیف کرد.
او تاکید نمود: با توجه حمایت ایران از موضع آذربایجان در مناقشات اخیر، علاقه و اشتیاق این کشور به توسعه همکاری ها با ایران بیشتر شده است.
او همچنین با اشاره به طرح موضوع همکاری های شش جانبه میان کشورهای ایران، آذربایجان، ارمنستان، روسیه، ترکیه و گرجستان، ابراز امیدواری کرد اگر این طرح به اجرا دربیاید، می توانیم از بسیاری ظرفیت های مغفول نیز استفاده کنیم.
موسوی اضافه کرد: با توجه به در پیش بودن کمیسیون مشترک همکاری های مالی ایران و آذربایجان می توانیم با توافقات جدید، وارد مرحله جدیدی از همکاری ها در زمینه های مختلف مالی بویژه در حوزه بازسازی های منطقه قره باغ شویم.
او شرح داد: در هفت شهر آزاد شده بسیاری از زیرساخت ها و تاسیسات از جمله بیش از 150 هزار بنای مسکونی و تعداد زیادی از اماکن فرهنگی و صنعتی و همچنین زیرساخت های جاده ای تخریب شده است که در برآوردهای اولیه، میزان سرمایه مورد احتیاج جهت بازسازی، رقمی حدود 10 میلیارد دلار در زمانی نزدیک به 5 سال عنوان شده است.
سفیر ایران در آذربایجان اظهار داشت: کشور آذربایجان به دنبال سرمایه گذاری خارجی است و در همین زمینه با موسسات عظیم در حال رایزنی است؛ در این میان مقامات این کشور مایل هستند با کشورهایی که این کشور را در تحولات اخیر یاری نموده اند، مشارکت بیشتری داشته باشند.
شرکت های ایرانی برای ارایه خدمات پرمزیت به آذربایجان برنامه ریزی نمایند
او با اشاره به ملاقات وزرای امور خارجه ایران و جمهوری آذربایجان شرحاتی ارایه کرد و از آمادگی ایران برای همکاری در صدور خدمات فنی و مهندسی خبرداد.
موسوی با تاکید بر این نکته مانعی برای توسعه همکاری دو کشور وجود ندارد، تاکید نمود: شرکت ها با درک شرایط جدید و فضای رقابتی زیاد بویژه با شرکت های کشورهای روسیه و ترکیه، برای مزیت های ویژه جهت ارائه خدمات برنامه ریزی نمایند.
او به بازسازی و توسعه تجهیزات و امکانات مرزها و خدمات لجستیکی بین ایران و آذربایجان اشاره نمود و تاکید نمود سفارت ایران در مورد بهبود جهتهای تردد در مرزها پیگیری زیادی می نماید احتیاج است این موانع با همکاری دو دولت هر چه سریع تر یرطرف گردد.
ضرروت برطرف مسائل ترانزیتی
در ادامه محمدرضا کرباسی، معاون امور بین الملل اتاق ایران به ارایه شرحاتی پرداخت و تاکید نمود: آذربایجان،یکی از مهمترین بازارهای مقصد برای کشورهای منطقه است. همچنین بخش مهمی از صادرات کالاهای ایرانی به وسیله آذربایجان به کشورهای عضو اوراسیا ترانزیت می گردد که در حال حاضر بعضی مسائل، بویژه معطلی ناوگان حمل و نقل در مرزها و افزایش هزینه ها در این جهت وجود دارد که احتیاجمند پیگیری و برطرف مسائل آنها هستیم.
به باور او، همچنین احتیاج است ظرفیت های متنوع حمل و نقل بویژه دریایی و ریلی با آذربایجان توسعه یابد و مورد استفاده صادرنمایندگان قرار گیرد.
معاون امور بین الملل اتاق ایران معتقد است: طرح های عمرانی و توسعه ای در این مناطق می تواند به خوبی به کار گرفته گردد. او در همین زمینه گفت: به همین منظور شرایط و نحوه استفاده از این ظرفیت و مشارکت با آذربایجان جهت سرمایه گذاری به برنامه ریزی منظم احتیاج دارد که اتاق ایران بنا دارد در این خصوص با همکاری تشکل های مرتبط و اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان، با همکاری سفارت ایران در باکو و سازمان سرمایه گذاری به عنوان متولی کمیسیون مشترک دو کشور، زمینه حضور فعال شرکت های توانمند در زمینه صدور خدمات فنی مهندسی، انرژی، خدمات گردشگری سلامت و کشت فراسرزمینی را مهیا سازد.
کرباسی همچنین اظهار داشت: با توجه به پیمانکاران قوی و توان اجرایی بالای ایرانی، سرمایه گذاری مشترک با آذربایجان و شرکت های این کشور، اگر با حمایت های لازم از سوی ایران صورت گیرد، می تواند به جهشی در صدور خدمات و همچنین افزایش صادرات و تبادلات تجاری با این کشور منجر گردد.
توافقات ایران و آذربایجان اجرایی گردد
حسین پیرموذن، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان نیز در این جلسه ضمن اشاره به فرایند رو به رشد همکاری های دو کشور و برطرف بسیاری از موانع تجاری نسبت به سال های گذشته، شرایط اخیر را فرصت مناسبی برای گسترش فعالیت های شرکت های ایرانی در آذربایجان دانست که اتاق مشترک بازرگانی ایران و آذربایجان نیز برنامه هایی در این خصوص برای ایجاد زمینه تعاملات بیشتر در دست اجرا دارد. ایشان همچنین به مسائل ترانزیت بین ایران و آذربایجان بویژه برای مقصد روسیه اشاره نمود و درخواست کرد توافقات اجرایی نشده گذشته بویژه طرح های توسعه ای منطقه در مرز دو کشور و تکمیل پایانه های مرزی از حیث امکانات و تجهیزات، اجرایی گردد.
برطرف موانع همکاری های بانکی دو طرف، لزوم اجرای توافقات پیشین توسعه گمرکات و پایانه های مرزی، برطرف مسائل گمرکات از جمله توقفات طولاتی ناوگان حمل و نقل در مرزهای دو کشور بویژه در مورد کالاهای فسادپذیر، لزوم توسعه بیشتر زیرساخت ها در بخش حمل و نقل برای گسترش صادرات، تسریع در اجرای پروژه های شهرک صنعتی مشترک و امتداد خطوط ریلی آذربایجان تا منطقه پارس آباد، لزوم توافقات برای همکاری در پروژه های حوزه انرژی، لزوم رایزنی دیپلماتیک برای برطرف موانع توسعه فعالیت شرکت های ایرانی در آذربایجان، لزوم بهره گیری از ظرفیت های کشت فراسرزمینی در آذربایجان و برطرف موانع توسعه ارائه خدمات بین المللی سلامت از دیگر موضوعاتی بود که از سوی حاضران در این نشست مجازی مطرح شد.
منبع: شفقنا اقتصادی