رفع تلخی فسنجان و دلایل تلخ شدن خورش
به گزارش مجله مستانه، برای رفع تلخی خورش فسنجان میتوان از موادی مثل آبلیمو، سیب یا شکر استفاده کرد. اما بهتر است به دنبال علت اصلی تلخی باشیم و از بروز آن جلوگیری کنیم. در این مطلب به بررسی دلایل تلخ شدن و راهحلهای پیشگیری از آن خواهیم پرداخت تا زحمات پخت این غذای لذیذ هدر نرود.
خورش فسنجان یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که اکثر افراد از طعم و مزهی آن لذت میبرند. این غذا به دلیل مواد مغذی، رنگ و طعم زیبایش، بسیار جذاب است. اما گاهی اوقات پختن دقیق این غذا هم نمیتواند از تلخ شدن آن جلوگیری کند.
در ادامه خواهید خواند
راه های رفع تلخی فسنجان
اگر به هر دلیلی خورش شما تلخ شد، تنها راه چاره آن اضافه کردن موادی است که می تواند تلخی آن را کنترل نموده یا به طور کامل از بین ببرد. این مواد عبارتند از:
- آبلیمو
- نمک (در صورتی که خورش شیرین نباشد)
- رب انار، رب آلوچه و رب ازگیل
- کدو
- هویج
- سیب سرخ
- شکر (در صورت شیرین بودن خورش)
با اضافه کردن هریک از این مواد به خورش خود می توانید تلخی خورشت را بگیرید. در صورتی که تصمیم دارید با استاده از سیب، کدو یا هویج این تلخی را بگیرید بهتر است آن را به صورت تکه های بزرگی در داخل خورش بیندازید و برای چند دقیق آن را بر روی حرارت بگذارید تا تلخی مواد را به خود بگیرد. سپس آن را از خورش خارج کنید و غذا را سرو نمایید.
اما مهمترین کار پیشگیری از تلخ شدن خورش است. برای این منظور در ادامه آنچه می تواند باعث این تلخی شود را با هم مرور می کنیم.
دلایل تلخ شدن فسنجان
بعضی از مواد غذایی طعم تلخی در خود دارند که با نحوه پخت و یا اضافه کردن بعضی مواد دیگر می توان آن را از بین برد. اما دلیل دیگری نیز برای تلخی وجود دارد و آن استفاده از مواد نامرغوب است. به طور کلی دلایل تلخ شدن خورش فسنجان به موارد زیر برمی شود:
وجود پوست گردو
اگر برای تهیه خورش فسنجان از گردوی با پوست استفاده می کنید در پاک کردن آن بسیار دقت کنید زیرا وجود تکه ای از پوست گردو می تواند خورش شما را تلخ کند.
استفاده از گردوی تر و تازه
به یاد داشته باشد که استفاده از گردوی تر می تواند کل زحمات شما را به باد دهد. لذا حتما از گردوی خشک شده بهره ببرید که پوست سبز دور خود را از دست داده و مغز آن کاملا خشک است.
آسیاب کردن گردو به همراه چوب وسط مغز آن
شاید تصور کنید که اگر گردوی خشک و مرغوبی خریداری نموده باشید و به صورت درسته از پوست خود جدا نموده اید، دیگر خطری بابت تلخ شدن فسنجان شما را تهدید نمی کند. اما اشتباه می کنید زیرا ندریافت چوب میان مغز گردو و آسیاب کردن آن به همراه گردو، تلخی زیادی به خورش خواهد داد که از بین بردن آن بسیار سخت است.
استفاده از گردوی پوست سیاه
گردوی پوست سفید هیچ گونه تلخی به خورش نخواهد داد اما بعضی از افراد به دلیل رنگ تیره و طعم خاصی که گردوی پوست سیاه به خورش می دهد تمایل به استفاده از این نوع گردو دارند. لذا باید این نوع گردو را قبل از آسیاب کردن مقداری تفت دهید و پس از سرد شدن با قرار دادن بین دستان خود و مالش آن، پوست سیاه آن را جدا نموده تا تلخی آن از بین برود.
استفاده از رب انار نامرغوب
رب انار نامرغوب می تواند تمام زحمات شما را بر باد دهد. لذا از رب انار تازه و خوش رنگ و طعمی بهره ببرید که از کیفیت آن مطمئن هستید.
تفت دادن زیاد رب انار و سوزاندن آن
بهتر است پس از اضافه کردن رب انار به خورش، آن را تنها برای مدت پنج دقیقه بر روی حرارت ملایم تفت دهید تا تلخ و بدمزه نشود.
سخن آخر
در این مطلب، دلایل تلخ شدن خورش فسنجان و راهکارهای رفع آن را بررسی کردیم. همانطور که مشاهده نمودید، یکی از علل مهم تلخی خورش، استفاده از رب انار نامرغوب است.
رب اناری که پوست و دانههای آن به طور کامل جدا نشده باشد، طعم خوبی به خورش نمیدهد.
نظر شما درباره دلایل تلخی و روش های دریافت تلخی فسنجان چیست؟ آیا راه چاره ای دیگری برای بهتر کردن طعم خورش فسنجان سراغ دارید؟ شما می توانید سوالات و تجربیات خود را با ما و سایر همراهان به اشتراک بگذارید.