طرز تهیه ترشی بندری بوشهری؛ با چاشنی تندی

به گزارش مجله مستانه، ترشی بندری جنوب که آن را با نام ترشی بندری با رب گوجه فرنگی هم می شناسند، طعمی ترش و تند دارد. طرز تهیه ترشی بندری ساده است و می توانید به راحتی آن را درست کنید. این چاشنی معروف و لذیذ در کنار غذاهایی مثل کباب و آبگوشت، سفره غذایی شما را خوش رنگ تر و خوش طعم تر می نماید. در این مقاله از مجموعه مقالات خبرنگاران مگ طرز تهیه ترشی بندری ساده برای شما توضیح داده ایم. همراه ما باشید.

طرز تهیه ترشی بندری بوشهری؛ با چاشنی تندی

طرز تهیه ترشی بندری ساده

ترشی بندری طعمی تند دارد و از انواع ادویه های مخصوص جنوب ایران مانند تخم گشنیز، زیره، و فلفل قرمز به دست می آید. این ترشی با استفاده از سبزیجات تازه و موادی مانند تمر هندی که به آن طعمی ترش و دلچسب می دهد، خاص و متمایز از دیگر ترشی هاست.

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه ترشی پیاز قرمز

مواد لازم برای تهیه ترشی بندری خانگی

مواد لازم طرز تهیه ترشی بندری با گوجه خانگی را در جدول زیر نوشته شده است.

مواد لازماندازه
بادمجان2 عدد
خیار200 گرم
گشنیز1 قاشق غذاخوری
گل کلم1 عدد
سیر100 گرم
کرفس200 گرم
فلفل تند100 گرم
هویج500 گرم
ادویه کاری، گشنیز، گلپر، سیاه دانه، نمکبه اندازه لازم
سرکهبه اندازه لازم

طرز تهیه ترشی بندری خانگی با آب گوجه و بادمجان

برای درست کردن یک ترشی بندری خوشمزه، به صورت زیر عمل کنید.

  1. پخت بادمجان: بادمجان ها را با پوست و سرکه 10 دقیقه بجوشانید و سپس صاف کنید.
  2. پخت سبزیجات: سبزیجات خردشده را در آب گوجه و سرکه بجوشانید.
  3. سرد کردن: مواد را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شوند.
  4. افزودن ادویه و بادمجان: بادمجان و ادویه ها را به مخلوط اضافه کنید.
  5. زمان دهی: پس از 10 روز، ترشی آماده می گردد. آن را در یخچال نگهداری کنید.

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه سیرترشی

مواد لازم ترشی بندری با تمر هندی

برای درست کردن ترشی بندری با تمر هندی به مواد اولیه زیر احتیاج دارید:

مواد لازماندازه
بادمجان 4 عدد
رب انار ترش1 لیوان
تمر هندییک بسته
خیار3 عدد
موسیر 50 گرم
آب گوجه فرنگی غلیظ یک لیوان
کرفس32 شاخه
گل کلم1 کیلو
فلفل سبز ریز 50 گرم
سیب زمینی ترشی نیم کیلو
گوجه فرنگی کال5 عدد
هویج3 عدد
سیر یک بوته
سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون)یک لیوان
ادویه ترشییک تا دو قاشق سوپ خوری

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه ترشی کلم قرمز

طرز تهیه ترشی بندری با تمر هندی

طرز تهیه ترشی بندری با گوجه به توضیح زیر است.

  1. پخت فلفل: فلفل ها را با سرکه و نمک بجوشانید.
  2. آماده سازی تمر هندی: تمر هندی را با سرکه مخلوط نموده و صاف کنید.
  3. خرد کردن سبزیجات: گوجه، هویج، سیب زمینی، خیار، سیر و کرفس را ریز خرد کنید.
  4. آماده سازی موسیر: موسیر خشک را خیس نموده و ریشه ها را جدا کنید.
  5. افزودن سبزیجات: سبزی های معطر را با بقیه مواد مخلوط کنید.
  6. پخت بادمجان: بادمجان ها را با سرکه بجوشانید و به مواد اضافه کنید.
  7. افزودن ادویه و رب انار: ادویه، رب انار، آب گوجه و تمر هندی را به مخلوط اضافه کنید.
  8. اضافه کردن سرکه: سرکه را تا پوشاندن مواد اضافه نموده و نمک را تنظیم کنید.

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه ترشی لیموترش با پوست

برای مطالعه بیشتر: طرز تهیه انواع ترشی تابستانی

نکات طرز تهیه ترشی بندری بازاری

ترشی بندری یکی از ترشی های معروف و تند و تیز جنوب ایران است که به علت استفاده از انواع ادویه جات و سبزیجات معطر، طعم خاصی دارد. برای درست کردن یک ترشی بندری خوشمزه، رعایت چند نکته لازم است، از جمله:

  • انتخاب مواد اولیه با کیفیت

سبزیجات تازه: از سبزیجات تازه و با کیفیت بهره ببرید. برای ترشی بندری معمولا سبزیجاتی مثل گل کلم، هویج، بادمجان، خیار و سیر استفاده می شوند.

ادویه ها: از ادویه های تازه و معطر مانند تخم گشنیز، زیره، فلفل قرمز، فلفل سیاه، و زردچوبه بهره ببرید.

  • خشک کردن سبزیجات

بعد از شستشو، سبزیجات را کاملا خشک کنید. رطوبت می تواند باعث کپک زدن ترشی گردد.

  • پخت و نرم کردن بعضی مواد

بادمجان: بادمجان را باید قبل از اضافه کردن به ترشی کمی تفت دهید یا بجوشانید تا تلخی آن گرفته گردد.

سیر: سیر نیز بهتر است کمی تفت داده گردد تا عطر و طعم بیشتری بدهد.

  • استفاده از سرکه مناسب

از سرکه قرمز یا سرکه سفید بهره ببرید. بعضی افراد به جای سرکه از ترکیب آب و سرکه استفاده می نمایند، اما برای ماندگاری بیشتر ترشی، سرکه خالص بهتر است.

  • فلفل تند

ترشی بندری باید تند باشد. از فلفل قرمز تازه یا خشک و حتی فلفل هالوپینو می توانید در طرز تهیه ترشی بندری تند بهره ببرید تا ترشی طعم تندی دلخواه شما را داشته باشد.

  • زمان استراحت ترشی

پس از آماده سازی، بهتر است ترشی را حداقل یک تا دو ماه در جای خنک و تاریک نگهداری کنید تا طعم مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.

  • استفاده از ادویه های مخصوص جنوب

ادویه ترشی بندری شامل موادی مثل: تخم گشنیز، سیاه دانه، زیره سبز، زنجبیل، دارچین و میخک است که عطر و طعم خاصی به ترشی می دهد.

تمر هندی: تمر هندی نیز از جمله مواد اصلی است که به ترشی بندری اضافه می گردد تا طعم ترش و دلچسبی به آن بدهد.

  • شیشه های استریل شده

شیشه هایی که برای نگهداری ترشی استفاده می کنید، باید کاملاً استریل شده باشند تا از کپک زدن ترشی جلوگیری گردد.

  • نگهداری ترشی در جای خنک

بعد از تهیه، ترشی را در جای خنک و تاریک مانند کابینت یا یخچال نگهداری کنید. این کار باعث می گردد ترشی طولانی تر باقی بماند و طعم بهتری پیدا کند.

  • چشیدن ترشی

در حین آماده سازی ترشی، طعم آن را بچشید تا مطمئن شوید اندازه نمک، فلفل و ادویه ها به دلخواه شما است.

طرز تهیه ترشی ربی (مشهدی)

جمع بندی

طعم تند و قوی ترشی بندری، با غذاهای محلی و دریایی جنوب ایران به طرز شگفت انگیزی هماهنگ می گردد. این ترشی نه تنها به وعده های غذایی رنگ و لعاب می بخشد، بلکه برای عاشقان ادویه ها یک تجربه بی نظیر را رقم می زند. بسیاری از افراد به خاطر شور و هیجان طعم های پرادویه، این ترشی را به عنوان یکی از اصلی ترین همراهان سفره های خود انتخاب می نمایند. ترکیب طعم های ترش، تند و معطر، آن را به یکی از پرطرفدارترین ترشی ها در سراسر کشور تبدیل نموده است. این طرز تهیه ترشی بندری سفره های شما را کامل تر می نماید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 2 مهر 1403 بروزرسانی: 2 مهر 1403 گردآورنده: mastanehtoline.ir شناسه مطلب: 2204

به "طرز تهیه ترشی بندری بوشهری؛ با چاشنی تندی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی بندری بوشهری؛ با چاشنی تندی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید