کوکوی لذیذ اسفناج و چند غذای مقرون به صرفه

به گزارش مجله مستانه، ابتدا اسفناج و پیازچه را به خوبی می شوییم و خرد می کنیم. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با اندازه کمی روغن در یک تابه می ریزیم و خوب تفت می دهیم. پس از اینکه رنگ پیاز تغییر کرد اسفناج و پیازچه را به تابه اضافه می کنیم.

کوکوی لذیذ اسفناج و چند غذای مقرون به صرفه

تا چند ماه پیش اگر رفتن به یک فست فود یا رستوران ایرانی میانه به صورت میانگین 50 هزار تومان هزینه می برد الان به بیش از 100 هزار تومان رسیده و با این شرایط نابسامان مالی، این لذت گذرا را از بسیاری از خانواده ها گرفته است.

خانواده ها هم برای خرج کمتر به رستوران هایی با قیمت پایین تر می فرایند و در این فرایند کیفیت پایین و استفاده نکردن از موادغذایی مرغوب، سلامت خانواده ها را دچار مشکل می نماید. در همین میان به معرفی غذا هایی می پردازدیم که با هزینه پایین درست می شوند و کیفیت بالایی دارند. غذا هایی که مصرف آن حداقل یک روز در هفته هم به سلامت خانواده یاری می نماید هم به اقتصاد خانواده فشار نمی آورد.

کوکو اسفناج

مواد لازم:

اسفناج: 300 گرم

تخم مرغ: 3 عدد

پیازچه: 2 عدد

پیاز: 1 عدد

آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه: به میزان لازم

فلفل سیاه: به میزان لازم

نمک: به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه:

1. ابتدا اسفناج و پیازچه را به خوبی می شوییم و خرد می کنیم. حالا پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و با میزان کمی روغن در یک تابه می ریزیم و خوب تفت می دهیم. پس از اینکه رنگ پیاز تغییر کرد اسفناج و پیازچه را به تابه اضافه می کنیم.

2. مواد داخل تابه را خوب تفت می دهیم تا آب اضافی سبزیجات تبخیر گردد. بعد از اینکه آب اضافی سبزیجات تبخیر شد، آن ها را کنار می گذاریم تا سرد شوند. برای تهیه مایه کوکو سبزیجات تفت داده شده را داخل یک کاسه می ریزیم.

3. توجه داشته باشید که سبزیجات باید به دمای محیط برسند تا هنگام اضافه کردن تخم مرغ باعث سفت شدن تخم مرغ نشوند. حالا تخم مرغ ها را به صورت جداگانه در یک ظرف دیگر می شکنیم و خوب می زنیم و به مواد کوکو اضافه می کنیم.

4. در اینجا آرد سفید را کم کم اضافه می کنیم و مواد را هم می زنیم تا آرد گوله نگردد. ادویه ها (نمک، فلفل سیاه و زردچوبه) را نیز به مایه کوکو اضافه می کنیم. مواد کوکو را خوب مخلوط می کنیم تا کاملا یک دست و صاف شوند.

5. تابه ای روی حرارت قرار می دهیم و میزانی روغن به آن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن داغ شد مانند کوکو سبزی مایه کوکو را به صورت کامل داخل تابه می ریزیم. مایه کوکو را با قاشق در همه نقاط تابه به صورت یکسان پخش می کنیم.

6. در تابه را می گذاریم و حرارت زیر تابه را ملایم می کنیم تا قسمت زیرین کوکوی ما سرخ گردد. پس از اینکه سمت زیرین کوکوی اسفناج سرخ شد آن را با دقت بر می گردانیم و اجازه می دهیم سمت دیگرش نیز سرخ گردد.

کوکو بادمجان

مواد لازم:

بادمجان: 5 عدد

تخم مرغ: 2 الی 3 عدد

پیاز: 1 عدد

سیر رنده شده: 1 قاشق چایخوری

نمک، فلفل و زرچوبه به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه:

1. ابتدا باید پیاز رو با سایز درشت رنده نموده و بعد آبش را می گیریم.

2. بادمجان ها را پوست کنده و با سایز درشت رنده می کنیم. در صورتی که احتیاج به گرفتن تلخی بادمجان بود حتما قبل از رنده کردن به بادمجان های پوست کنده نمک بزنید و اجازه دهید تلخی اش برود و بعد رنده کنید.

3. حالا پیاز رنده شده، بادمجان رنده شده و کمی روغن رو داخل ماهیتابه می ریزیم و با حرارت ملایم تفت می دهیم.

4. وقتی پیاز و بادمجان کمی نرم شدند و آب انداختند حرارت را کمی زیاد می کنیم تا آب آن ها کشیده گردد و نمک، فلفل و زردچوبه هم به مواد می زنیم و دوباره تفتشان می دهیم.

5. وقتی موادمان خوب پختند و آبشان کشیده شد و کمی هم سرخ شدند سیر را هم اضافه نموده و دو الی سه دقیقه تفت می دهیم. حالا اجازه می دهیم تا مخلوطمان سرد گردد.

6. وقتی مخلوط سرد شد داخل کاسه ای می ریزیم و با تخم مرغ ها و کمی نمک مخلوط می کنیم. بهتر است ابتدا دو عدد از تخم مرغ ها را بریزیم و مخلوط کنیم و اگر کم بود و مایه منسجم نشده بود سومی را اضافه کنیم.

7. حالا داخل ماهیتابه روغن ریخته و اجازه می دهیم تا خوب داغ گردد و بعد مایه کوکو را داخلش می ریزیم و در ماهیتابه را هم می گذاریم و اجازه می دهیم تا کوکو با حرارت ملایم بپزد.

8. حالا کوکو را برمی گردانیم تا طرف دیگر هم طلایی گردد، در این مرحله احتیاجی نیست در ماهیتابه بسته باشد

کتلت سویا

مواد لازم:

120 گرم سویا

3 عدد سیب زمینی میانه

1 عدد پیاز درشت

1 عدد هویج میانه

2 عدد تخم مرغ

1 عدد فلفل دلمه کوچک

1 قاشق غذاخوری آرد نخودچی

روغن به میزان لازم

یک قاشق غذاخوری آردنخودچی

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

دستور پخت و طرز تهیه:

1. ابتدا سویا ها را کمی میکس کنید تا نرم و یک دست گردد، سپس سیب زمینی ها را رنده کنید و آبش را بگیرید. پیاز را هم رنده کنید و آبش را بگیرید. پیاز را با رنده درشت رنده کنید. فلفل دلمه و هویج را هم رنده کنید و کنار بگذارید. در ادامه سویا را در حد 1 دقیقه با آب ولرم چند دقیقه خیس کنید و بعد خوب آبش را بگیرید

2. سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید و تخم مرغ ها و ادویه ها را هم اضافه کنید.

3. سپس خوب همه مواد را با هم مخلوط کنید و در ظرف را ببندید و بگذارید نیم ساعت در یخچال بماند.

4. بعد از 30 دقیقه از یخچال بردارید، در تابه مورد نظر کمی روغن بریزید و از مواد به میزان یک نارنگی بردارید و به هر شکلی که دوست دارید داخل روغن سرخ کنید.

5. بعد کتلت ها را یکی یکی بعد از سرخ شدن بگذارید روی دستمال کاغذی تا روغن آن کمی گرفته گردد.

منبع: فرادید
انتشار: 4 خرداد 1401 بروزرسانی: 4 خرداد 1401 گردآورنده: mastanehtoline.ir شناسه مطلب: 1922

به "کوکوی لذیذ اسفناج و چند غذای مقرون به صرفه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کوکوی لذیذ اسفناج و چند غذای مقرون به صرفه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید