طرز تهیه اصلی مسقطی ساده خانگی با زعفران یا گلاب

به گزارش مجله مستانه، روش تهیه مسقطی ساده خانگی کشدار با طعم زعفرانی یا گلاب برای عید را در این مطلب بخوانید.

طرز تهیه اصلی مسقطی ساده خانگی با زعفران یا گلاب

مسقطی یا راحت الحلقوم از جمله دسر های خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم هواداران زیادی دارد و یکی از شیرینی های محبوب پذیرایی عید است.

مسقطی در شهر های مختلف با دستور پخت های متنوع، اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه می گردد. برای مثال انواع مسقطی لاری و مسقطی ژله ای بسیار مشهورند. طرز تهیه مسقطی ساده خانگی کشدار با طعم زعفرانی یا گلاب برای عید را در ادامه بخوانید.

مواد لازم جهت تهیه اصلی مسقطی ساده 

  • یک قاشق چایخوری روغن مایع
  • 3 قاشق غذاخوری لیموترش تازه
  • یک و 3/2 فنجان آب سرد
  • هشت قاشق چایخوری ژلاتین بدون چاشنی
  • دو و 3/1 فنجان شکر سفید
  • 4 قاشق چایخوری گلاب یا 3 قاشق غذا خوری زعفران دم نموده غلیظ
  • دو قطره رنگ غذای مجاز خوراکی (در صورت استفاده از گلاب به جای زعفران)
  • 1 قاشق غذاخوری پودر نشاسته ذرت، پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام

طرز تهیه اصلی مسقطی ساده 

برای درست کردن مسقطی کشدار و ساده زعفرانی عید، ابتدا سطح داخلی یک ماهی تابه را با روغن مایع گیاهی چرب کنید. 3/2 فنجان آب را در یک کاسه بریزید و ژلاتین ها را آرام آرام از بالا داخل ظرف بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد و ژلاتین ها به آرامی در مدت زمان 15 دقیقه آب شوند. یک فنجان دیگر آب را با شکر و آب لیمو ترش روی شعله ملایم گاز با هم مخلوط و آرام هم بزنید تا زمانی که مخلوط به جوش بیاید و شکر کاملا در آن حل گردد. حالا شعله گاز به مدت 3 دقیقه را زیاد کنید تا مخلوط به جوش آمده، غلیظ شده و تبدیل به شیره گردد.

یک دماسنج ضد آب را داخل ظرف قرار دهید. دمای سیروپ باید به 114 درجه سانتی گراد برسد، به این منظور باید شیره به مدت 5 دقیقه دیگر روی حرارت بماند و غلیظ گردد. بعد از 5 دقیقه شیره را از روی حرارت بردارید و با دقت و به آرامی با ژلاتین های نرم شده اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید. در این مرحله زعفران یا در صورت دلخواه به جای زعفران گلاب و رنگ مجاز خوراکی را به این مخلوط اضافه کنید. حالا ترکیب سیروپ و ژلاتین را در ماهی تابه ای که قبلا چرب نموده ای بریزید و در دمای اتاق قرار دهید تا به آرامی سرد گردد. برای سرد شدن و ژله ای شدن مخلوط به 4 ساعت زمان احتیاج است. بعد از این مدت روی ماهی تابه را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و به مدت 8 ساعت در یک جای خنک نگهدارید. مسقطی ساده زعفرانی عید آماده است، کافی است با چاقو آن ها را به صورت مربع های کوچک قالبی برش دهید و با پودر نشاسته ذرت یا پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام تزیین کنید.

خواص غذایی مسقطی خانگی کشدار زعفرانی عید

اگر چه زیاده روی در خوردن هر نوع شیرینی برای سلامت بدن مضر است، اما در تهیه شیرینی های سنتی و خانگی به خصوص مسقطی ساده زعفرانی عید موادی به کار برده شده که در صورت اعتدال در مصرف آن ها برای بدن مفید هستند.

ژلاتین یک ماده پروتئینی است که از به طور عمده از فرآوری کلاژن که ساختمان اصلی تشکیل دهنده پوست، تاندون ها، استخوان و … مهره دارانی مثل ماهی و گاور به دست می آید. از ژلاتین در ساخت مواد غذایی مختلف و انواع شیرینی و دسر مثل پاستیل و تافی، سوپ های پودری و … استفاده می گردد.

ژلاتین خواص فراوانی برای سلامت بدن دارد. از ژلاتین برای درمان زخم های افراد دیابتی ماده ای مفید است. این ماده پروتئینی به دلیل دارا بودن اسید های آمینه و پپتید های بی نظیر، همچنین با کاهش پاسخ های التهابی و تعدیل سیستم ایمنی در درمان زخم های دیابتیک می تواند موثر باشد. همچنین ژلاتین یک ماده ضد خونریزی است که می تواند با برخورد به سلول های خونی آسیب دیده راستا های انعقادی را فعال کند.

یکی دیگر از خواص بی نظیر ژلاتین اثرات ضد التهابی به خصوص التهاب مفاصل (آرتروز) و تاثیر مثبت در فرایند درمان پوکی استخوان است. در حقیقت کلاژن به طور مستقیم اثرات ضدالتهابی داشته و اثر مستقیم روی بافت مفاصل دارد. در یک تحقیق پزشکی دریافت ژلاتین را روی استخوان آنالیز نموده و به این نتیجه رسیدند که ژلاتین می تواند تأثیرات متفاوتی روی چگالی استخوان و وزن بدن داشته باشد. این تأثیر بیشتر روی استخوان فمور (استخوان ران) دیده شده است. در مطالعات دیگر نشان داده شد که تزریق ژلاتین، کلسیم موجود در گردش خون را بالا می برد که نشان می دهد که استخوان در حال ساخت است.

سایر تاثیرات مثبت ژلاتین در سلامت بدن عبارتند از: یاری به کبد برای سم زدایی، یاری به جذب و هضم بهتر غذا و کاهش التهاب روده در افراد مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر. یادتان باشد که با افزایش سن، ناخن ها و مو ها شکننده و ترک خورده می شوند. ژلاتین با داشتن مقادیر زیاد اسیدآمینه گلایسین که اسیدآمینه مهم برای ساخت کراتین موجود در مو و ناخن است، به رشد و سلامت مو و ناخن یاری می نماید.

همچنین با مصرف ژلاتین راحت بخوابید. با مصرف ژلاتین مقادیر زیادی از گلیسین وارد بدن می گردد که یکی از آثار آن، خواب راحت است. علاوه بر این گلیسین موجود در ژلاتین، متونین موجود در گوشت را دفع نموده و مانع بروز عوارض مضر مصرف پروتئین حیوانی می گردد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 12 بهمن 1399 بروزرسانی: 12 بهمن 1399 گردآورنده: mastanehtoline.ir شناسه مطلب: 719

به "طرز تهیه اصلی مسقطی ساده خانگی با زعفران یا گلاب" امتیاز دهید

3 کاربر به "طرز تهیه اصلی مسقطی ساده خانگی با زعفران یا گلاب" امتیاز داده اند | 5 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه اصلی مسقطی ساده خانگی با زعفران یا گلاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید