طرز تهیه سس آیولی؛ سس گیاهی مخصوص سبک زندگی سالم
به گزارش مجله مستانه، سس آیولی نام خود را منطقه ای به همین نام واقع در جنوب غربی فرانسه گرفته است که به علت مزارع اسطوخودوس، صخره های دیدنی و غروب زیبایش معروفیت فراوانی دارد. این سس از جمله معروف ترین سس های فرانسوی است که از آن برای طعم دار کردن غذاهای گوشتی و دریایی استفاده می نمایند.
آیولی بر پایه مایونز و خردل تهیه شده است و اضافه شدن سیر به ترکیب این سس، طعم فوق العاده ای به آن می افزاید. مردم جنوب فرانسه این سس را به همراه سبزیجات و سوپ ماهی سرو می نمایند. در ادامه، با طرز تهیه آیولی آشنا می شوید.
برای تهیه سس آیولی گوشت کوب برقی هم ضروری است. البته این سس را با مخلوط کن و غذاساز هم می توان تهیه کرد که هر دو دستور تهیه با گوشت کوب برقی و غذاساز شرح داده شده است.
کاربرد سس آیولی
- در کنار مواد غذایی خام نظیر: آووکادو، کاهو، گوجه گیلاسی و نخود فرنگی
- به همراه ترشی هایی نظیر: ترشی لبو، ترشی بندری و خیار شور
- به همراه مواد غذایی آب پز نظیر: مارچوبه، تخم مرغ آب پز، خوراک لوبیای گیاهی و بروکلی آب پز
- به همراه غذاهای دریایی نظیر: کتلت میگو و برگر ماهی
جدول ارزش غذایی آیولی
مواد و محتویات | میزان در 6 وعده |
---|---|
انرژی | 299 کالری |
پروتئین | 0/6 گرم |
کربوهیدرات | 0/4 گرم |
چربی کل | 35 گرم |
چربی اشباع | 5/1 گرم |
فیبر | 0/1 گرم |
کلسترول | 36 میلی گرم |
سدیم | 106 میلی گرم |
قند | 0/1 گرم |
مواد لازم برای تهیه سس آیولی
- زرده تخم مرغ یک عدد
- سیر (خردشده) یک حبه
- سس خردل کاله خرید آنلاین نصف قاشق غذاخوری
- نمک دریایی یک چهارم قاشق غذاخوری
- سبزیجات تازه (خردشده) سه قاشق غذاخوری
- آبلیمو دو قاشق غذاخوری
- روغن زیتون دو قاشق غذاخوری
- فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سس آیولی با گوشت کوب برقی
مرحله اول
برای تهیه سس آیولی ابتدا زرده تخم مرغ را درون ظرف شیشه ای بزرگ بریزید. نمک، سبزیجات خرد شده، آبلیمو، سیر خرد شده و سس خردل را به زرده تخم مرغ اضافه کنید. سپس، روغن زیتون را به آرامی به سایر مواد سس بیافزایید.
مرحله دوم
پس از این که سس در کف ظرف از قوام کافی برخوردار شد، به آرامی گوشت کوب را در جهت عمودی به بالا و پایین حرکت دهید. توجه کنید حین انجام این کار به هیچ وجه گوشت کوب به طور کامل از ظرف جدا نگردد. این کار را تا زمان یک دست شدن سس ادامه دهید.
مرحله سوم
گوشت کوب برقی را خاموش نموده و سس را درون ظرف شیشه ای بریزید. درب ظرف را محکم بسته و سس را درون یخچال بگذارید.
طرز تهیه سس آیولی با غذاساز
مرحله اول
درون مخزن غذاساز، زرده تخم مرغ، سیر، سس خردل، سبزیجات خرد شده و آبلیمو را اضافه کنید. غذاساز خود را با درجه کم روشن نموده و مواد سس را به هم بزنید. حین مخلوط شدن مواد سس با یک دیگر به آرامی روغن زیتون را اضافه کنید. مخلوط کردن سس را تا هنگام یکنواخت شدن آن ادامه دهید. توجه داشته باشید که اگر بیش از میزان سس را به هم بزنید بافت خود را از دست خواهد داد.
نکات مهم در تهیه سس آیولی
- سیر مهم ترین ماده اولیه آیولی است. با توجه به سلیقه شخصی خود می توانید میزان سیر موجود در سس را تغییر دهید. در صورت احتیاج پیشنهاد می کنیم سیر را به صورت تدریجی به مواد اضافه نموده و در هر مرحله تا رسیدن به ترکیب دلخواه طعم آن را بچشید. افزودن ناگهانی سیر به مواد سس منجر به بد طعم شدن آن می گردد.
- برای یک دست شدن سس خود، سیر را به همراه نمک به صورت پوره ای له کنید. با این کار از تکه تکه شدن سیر در سس جلوگیری خواهید کرد.
- در صورتی که در اضافه کردن روغن به سس عجله کنید، سس حالت یک نواختی خود را از دست خواهد داد. برای جلوگیری از این مشکل مواد آیولی را با سرعت به هم زده و سپس میزانی روغن زیتون به آن اضافه کنید. روش دیگر مخلوط کردن زرده تخم مرغ و آب انجام آن درون ظرف جداگانه و سپس افزودن مواد سس به آن است.
- مدت زمان مناسب برای نگه داری سس آیولی در یخچال پنج تا هفت روز است. سعی کنید این سس را به صورت فریز شده نگه داری نکنید. یخ زدایی آیولی منجر به شکسته شدن ترکیبات مواد اولیه و بد طعم شدن سس می گردد.