9 روش درمان خانگی جوش باسن؛ سریع و بی دردسر
به گزارش مجله مستانه، مهم نیست که جوش ها در کجای بدن ظاهر می شوند، همه آن ها باعث ایجاد ناراحتی می شوند. متاسفانه گاهی اوقات ممکن است جوش هایی در قسمت باسن و ران ایجاد شوند.
علت و راه چاره های درمان جوش هایی که در باسن ظاهر می شوند با جوش های صورت متفاوت هستند. جوش های باسن اغلب به علت التهاب فولیکول ها به وجود می آیند. این التهاب به سبب فعالیت باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس که بر روی فولکیول مو اثر منفی می گذارند، به وجود می آید. این باکتری در حالت طبیعی بدون هیچ گونه مسئله ای بر روی پوست زندگی می نماید، اما هنگامیکه به درون پوست برود، التهاب ایجاد می نماید. اگر این التهاب بدتر گردد، جوش به دمل دردناک تبدیل می گردد.
جوش هایی که در اثر التهاب فولیکولی به وجود می آیند، مشابه جوش های معمولی هستند. این جوش ها سر قرمزی دارند و داخل آن ها پر از چرک است. ممکن است خارش و حساسیت نیز ایجاد نمایند. در بیشتر موارد، این جوش ها بدون هیچ گونه اقدام خاصی، از بین می فرایند.
در این مقاله 9 روش آسان برای درمان جوش هایی که در اثر التهاب فولیکولی در باسن به وجود می آیند، ارائه می گردد. در مجله اینترنتی خبرنگاران با روش های درمانی جوش باسن همراه شوید. برای برطرف انواع جوش می توانید مقاله درمان جوش را مطالعه کنید.
1. شستشوی مداوم را نباید فراموش کنید.
یکی از برترین راه های جلوگیری از ایجاد عفونت، استحمام مرتب با صابون های ضد باکتریایی است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که مرتبا دچار جوش در قسمت باسن می شوید، اولین پیشنهاد برای شما، شستشو پوست هر صبح و عصر است.
این عمل می تواند از فعالیت باکتری هایی که در اثر تعرق ایجاد می شوند، جلوگیری نموده و بعلاوه آلودگی و چرک را از روی پوست حذف کند.
2. لباس های گشاد بپوشید.
در حالت طبیعی، باکتری ها بر روی پوست قرار دارند؛ اما هنگامیکه شما لباس تنگ می پوشید به باکتری ها این فرصت را می دهید که به درون پوست نفوذ نمایند و التهاب و عفونت ایجاد نمایند.
اگر به مدت طولانی از جین های تنگ و لباس هایی که با الیاف مصنوعی ساخته شده اند، استفاده می کنید، سریعا باید جایگزین های مناسبی برای آن ها پیدا کنید. لباس هایی را انتخاب کنید که خیلی چسبان نباشند و از نخ طبیعی و پنبه تشکیل شده باشند.
3. بر روی یک حوله تمیز و گرم بنشینید.
حوله را با مقداری آب گرم (توجه کنید که جوش نباشد) بشورید. سپس به آرامی آن را بر روی قسمتی که جوش زده بگذارید.
گرما آرامش بخش است و درد را تسکین می دهد. بعلاوه ممکن است به باز شدن منافذ پوست و بیرون کشیدن بعضی از باکتری ها و تخلیه چرک یاری کند. به جز حوله، می توانید از تشت آب گرم نیز بهره ببرید.
درمان جوش کمر و پشت به روش های خانگی
4. از روغن درخت چای بهره ببرید.
روغن درخت چای از برگ نوعی درخت در استرالیا ساخته می گردد. سالیان سال، از این روغن برای درمان انواع التهابات پوستی و زخم استفاده می گردد. پژوهش ها در این زمینه نشان داده است که این روغن باکتری ها را از بین برده و می تواند به مقدار بنزوییل پراکسید برای درمان جوش موثر باشد.
شما می توانید از لوسیون ها، کرم ها و شوینده هایی که حاوی این روغن هستند، بهره ببرید.
5. از نرم نماینده های لباس استفاده نکنید.
پوست بعضی از افراد نسبت به مواد شوینده و نرم نماینده هایی که برای شستشوی لباس بکار می فرایند، حساسیت نشان می دهد و به همین علت است که بسیاری از برندها، چندین محصول با عنوان ضدحساسیت و آلرژی عرضه می نمایند که مختص این افراد است.
اگر شما هم فکر می کنید که ممکن است به مواد شوینده ای که استفاده می کنید، حساسیت داشته باشید، سعی کنید آن ها را با محصولات مناسب عوض کنید. از نرم نماینده های لباس استفاده نکنید؛ چراکه به جامانده آن ها بر روی لباس زیر می تواند حساسیت و التهاب ایجاد کند.
برای درمان جوش بازو اینجا کلیک کنید.
6. از کرم زینک بهره ببرید.
کرم هایی که حاوی ماده معدنی زینک (روی) هستند، می توانند به کاهش جوش یاری نمایند.
7. بعد از ورزش، دوش بگیرید.
بعد از ورزش، عرق و آلودگی بر روی پوست باقی می ماند و می تواند باعث ایجاد جوش به ویژه در باسن گردد. در اسرع وقت بعد از ورزش حتما دوش بگیرید.
اگر از لباس های ورزشی تنگ استفاده می کنید، دوش گرفتن شما لازم است. علاوه بر این مورد، شستشوی لباس ها را نباید فراموش کنید.
8. لایه برداری انجام دهید.
می توانید برای لایه برداری پوست های مرده و از بین بردن آلودگی از لوفا (لیف گیاهی) بهره ببرید. در اثر از بین بردن پوست های مرده و برطرف آلودگی می توان التهاب فولیکولی را کاهش داد.
9. از محلول نمک بهره ببرید.
محلول آب نمک به کاهش عفونت و التهاب یاری می نماید. برای این منظور، یک قاشق چایخوری نمک را در 2 پیمانه آب حل کنید و حوله تمیز را به این محلول آغشته کنید و به جوش بزنید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید؟
بیشتر افرادی که دچار این مشکل می شوند، بعد از مدتی با راه چارههای ارائه شده بهبود پیدا می نمایند. اما اگر التهاب فولیکولی تشدید شد و به دمل تبدیل شد و یا اگر سیستم ایمنی بدن شما قوی نیست، باید برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
اگر دمل بزرگ گردد، شما باید از آنتی بیوتیک های خوراکی برای مقابله با عفونت بهره ببرید. البته متخصص پوست باید در این خصوص به شما یاری کند و در صورت لزوم، چرک جوش را با روش های استریل و ایمن خارج کند.
برای مشاهده درمان های خانگی دیگر به سبک زندگی سری بزنید.
مرجع: healthline
منبع: اُکالا