طرز تهیه سوپ بیمارستانی (سوپ مریض) خوشمزه در 5 مرحله ساده

به گزارش مجله مستانه، سوپ بیمارستانی یا سوپ مریض یکی از ساده، مقوی و سبکه. این سوپ مغذی برای سرماخوردگی یا برای بیماران و افرادی تهیه می شه که معده یا دستگاه گوارش حساسی دارن. طرز تهیه سوپ های بیمارستانی معمولا بدون چربی، بدون ادویه های تند و با مواد آسان هضم انجام می شه. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه سوپ بیمارستانی به دو روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه سوپ بیمارستانی (سوپ مریض) خوشمزه در 5 مرحله ساده

طرز تهیه سوپ بیمارستانی در یک نگاه

برای درست کردن سوپ بیمارستانی اول باید سینه مرغ رو بشورید و چربی هاش رو جدا کنید. هویج و سیب زمینی رو پوست بگیرید و نگینی خرد کنید و پیاز رو هم ریز کنید. بعد مرغ و پیاز رو با حدود 6 لیوان آب توی قابلمه بریزید و روی حرارت زیاد بذارید تا بجوشه و بعد حرارت رو کم کنید تا مرغ به مدت 30 تا 45 دقیقه بپزه؛ کف روی آب رو هم بردارید و مرغ پخته رو از قابلمه بیرون بیارید و ریش ریش کنید. سپس، هویج و سیب زمینی خرد شده رو اضافه کنید و حدود 15 دقیقه بجوشونید تا نرم بشن؛ کمی نمک هم اضافه کنید و بعد برنج یا رشته سوپی رو بریزید.

حالا برنج یا رشته سوپی رو 10 تا 15 دقیقه بجوشونید تا نرم بشه. الان باید سوپ رو مرتب هم بزنید تا ته نگیره. در صورت احتیاج کمی آب جوش اضافه کنید. مرغ ریش ریش شده رو دوباره به قابلمه برگردونید و 10 دقیقه دیگه با حرارت ملایم بپزید و در صورت تمایل کمی آبلیمو اضافه کنید برای بیماران یا کسانی که معده حساسی دارن می تونید سوپ رو کمی خنک نموده و با مخلوط کن یه پوره نرم درست کنید. در صورت غلیظ بودن کمی آب جوش بهش اضافه کنید تا سبک بشه و خوردنش راحت باشه.

مواد لازم برای تهیه سوپ بیمارستانی

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)1 عدد
هویج2 عدد میانه
سیب زمینی1 عدد میانه
پیاز1 عدد کوچک
رشته سوپی یا برنج2 تا 3 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان کم
آب جوش6 لیوان فرانسوی دسته دار
آبلیمو یا آب لیموترشبه میزان دلخواه

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 15 تا 20 دقیقه

مدت زمان لازم برای پخت سوپ بیمارستانی: حدود 1 ساعت

مراحل طرز تهیه سوپ بیمارستانی

طرز تهیه سوپ بیمارستانی با گوشت مرغ، بلدرچین یا بوقلمون و سبزیجات آسان هضم یا اصلا بدون گوشت فقط با سبزیجات در ترکیب با برنج یا رشته سوپی قابل انجامه. سوپ مریض اصلا نباید چرب، شور و پر ادویه باشه.

مرحله اول: مواد اولیه رو آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ بیمارستانی، اول از همه گوشت سینه مرغ رو بشورید و چربی های اضافی رو جدا کنید. بعدش گوشت مرغ شسته شده رو در سبد بذارید تا آب اضافیش خارج بشه.

هویج و سیب زمینی ها رو هم به خوبی بشورید، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید تا وقتی می پزن سریع نرم بشن. پیاز شسته شده رو هم پوست بگیرید و ریز خرد کنید.

در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند گوشت مرغ می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: گوشت مرغ رو بپزید

حالا یه قابلمه مناسب انتخاب کنید و حدود 6 لیوان آب جوش داخل این قابلمه بریزید. مرغ و پیاز خرد شده رو به قابلمه اضافه کنید و اول روی حرارت زیاد بذارید تا آب بجوشه؛ بعد حرارت رو کم کنید و بذارید حدود 30 تا 45 دقیقه با حرارت ملایم بپزه. اگه کف روی آب اومد، با قاشق بردارید تا این سوپ مقوی برای بیمار کاملا شفاف بشه. وقتی مرغ کامل پخت، اون رو از قابلمه بیرون بیارید و کمی که خنک شد با چنگال ریش ریش کنید.

مرحله سوم: سبزیجات رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سوپ بیمارستانی برای سرماخوردگی، وقتشه هویج و سیب زمینی رو که قبلا خرد کردید به آب مرغ اضافه کنید. حالا حرارت رو میانه کنید و بذارید سبزیجات حدود 15 دقیقه توی آب مرغ بجوشن تا نرم بشن، ولی له نشن. الان می تونید کمی نمک اضافه کنید؛ ولی میزان نمک باید خیلی کم باشه تا سوپ سبک بمونه. اگه می خواید سوپ کاملا نرم باشه، بعد از نیم پز شدن سبزیجات می تونید کمی له شون کنید.

برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: رشته سوپی یا برنج رو اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه سوپ مرغ بیمارستانی، برنج یا رشته سوپی رو هم داخل قابلمه بریزید و اجازه بدید حدود 10 تا 15 دقیقه بجوشه تا کاملا نرم بشه. الان باید سوپ رو مرتب هم بزنید تا برنج یا رشته ته نگیره و آب سوپ یکدست و غلیظ بشه. اگه دیدید سوپ زیادی غلیظ شد، می تونید کمی آب جوش اضافه کنید.

برای خرید برنج و رشته سوپی می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: مرغ ریش ریش شده رو به قابلمه برگردونید

حالا مرغ ریش ریش شده رو دوباره به قابلمه برگردونید و در این مرحله از طرز تهیه سوپ رشته بیمارستانی، حرارت رو ملایم نگه دارید. اجازه بدید سوپ حدود 10 دقیقه دیگه بجوشه تا همه مواد با هم ترکیب بشن و طعم ها به خورد هم برن. الان می تونید کمی آبلیموی تازه هم اضافه کنید تا سوپ خوشمزه تر بشه.

مرحله آخر: سوپ بیمارستانی رو سرو کنید

بعد از گذشت این مدت و وقتی از پخت سوپ مطمئن شدید، سوپ رو توی کاسه بریزید و سرو کنید. اگه این سوپ رو برای مریض یا افرادی درست کردید که معده حساسی دارن، بهتره بذارید کمی خنک بشه و داخل مخلوط کن بریزید و یه پوره نرم درست کنید. اگه سوپ غلیظ شد، کافیه کمی آب جوش بهش اضافه کنید تا سبک بشه.

روش تهیه سوپ جو بیمارستانی

در طرز تهیه سوپ جو بیمارستانی، اول یه لیوان جو پوست کنده رو خوب بشورید و با حدود 6 لیوان آب توی قابلمه بریزید. بعد یه پیاز کوچیک خرد شده و یه هویج نگینی ریز اضافه کنید و بذارید با حرارت میانه حدود 30 تا 40 دقیقه بجوشه تا جو و سبزیجات نرم بشن.

در ادامه، نصف یه سیب زمینی میانه خرد شده رو اضافه کنید و 15 دقیقه دیگه بپزید؛ کمی نمک هم می تونید بریزید. وقتی همه مواد نرم شدن، می تونید مرغ پخته و ریش ریش شده یا کمی سبزیجات پوره شده رو اضافه کنید و با حرارت ملایم 5 تا 10 دقیقه دیگه بذارید بپزه تا همه طعم ها با هم ترکیب بشن.

طرز تهیه سوپ جو پرک بیمارستانی هم درست به همین ترتیبه؛ با این تفاوت که زمان پختش حدود 10 دقیقه کوتاه تره.

برای خرید یا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

نکات مهم در طرز تهیه سوپ بیمارستانی

  • حتما چربی اضافی مرغ رو جدا کنید تا سوپ سبک بشه و اصلا چرب و چیلی نباشه.
  • سبزیجات مثل هویج و سیب زمینی رو نگینی ریز خرد کنید تا موقع پخت سریع نرم بشن و سوپ یکدست بشه.
  • وقتی مرغ رو می پزید، حرارت اول زیاد باشه تا آب بجوشه و بعد کم کنید تا با حرارت ملایم بپزه و طعمش عالی بشه.
  • کف روی آب مرغ رو موقع جوشیدن بردارید تا سوپ شفاف و خوش رنگ بشه.
  • نمک رو کم اضافه کنید تا سوپ سبک بمونه و معده بیمار اذیت نشه.
  • برنج یا رشته سوپی رو وقتی سبزیجات نیم پز شدن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا ته نگیره و آب سوپ غلیظ و یکنواخت بشه.
  • مرغ ریش ریش شده رو در آخر اضافه کنید و اجازه بدید با حرارت ملایم دوباره چند دقیقه بپزه تا طعم ها با هم ترکیب بشن.
  • برای بیماران یا کسانی که معده حساسی دارن، سوپ رو کمی خنک کنید و داخل مخلوط کن بریزید تا پوره نرمی به دست بیاد و راحت تر خورده بشه.
  • اگه سوپ خیلی غلیظ شد، کمی آب جوش اضافه کنید تا به میزان کافی سبک و روان بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن سوپ بیمارستانی

آیا سوپ بیمارستانی رو حتما باید با گوشت مرغ درست کنیم؟

نه، در طرز تهیه سوپ ساده بیمارستانی به جای گوشت مرغ می تونید از گوشت بلدرچین یا بوقلمون بهره ببرید یا حتی می تونید این سوپ رو فقط با سبزیجات بپزید.

می تونیم روغن یا کره هم اضافه کنیم؟

برای سوپ بیمارستانی بهتره اصلا اضافه نکنید تا سبک بمونه و هضمش آسون باشه.

چقدر نمک باید بریزیم؟

خیلی کم؛ سوپ بیمارستانی اصلا نباید شور باشه.

برنج یا رشته کی اضافه کنیم؟

وقتی سبزیجات نیم پز شدن، برنج یا رشته رو اضافه کنید و اجازه بدید 10 تا 15 دقیقه بجوشه تا نرم بشه.

می تونیم سوپ مریض رو پوره کنیم؟

بله، مخصوصا برای بیماران یا افرادی که معده حساسی دارن، کمی خنک کنید و با مخلوط کن یکدست کنید.

سوپ بیمارستانی رو چقدر می تونیم نگه داریم؟

تا 2 روز می تونید توی یخچال نگه دارید؛ ولی بهتره تازه سرو بشه.

می تونیم از جو پرک به جای جو پوست کنده استفاده کنیم؟

بله، جو پرک سریع تر می پزه و سوپ سبک و نرم می شه.

طرز تهیه سوپ برای بیمار عمل شده هم همینطوریه؟

بله، تقریبا همینه؛ فقط باید سوپ کاملا سبک، بدون ادویه تند و چربی باشه تا معده بیمار بعد از عمل به راحتی بتونه هضمش کنه.

طرز تهیه سوپ صاف شده برای بیمار چطوریه؟

اول سوپ معمولی رو طبق دستور درست کنید و وقتی همه مواد نرم شدن، با مخلوط کن یا صافی کاملا یکدست و صافش کنید تا هیچ تکه ای باقی نمونه؛ بعد می تونید کمی آب جوش اضافه کنید تا سبک باشه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 26 مهر 1404 بروزرسانی: 26 مهر 1404 گردآورنده: mastanehtoline.ir شناسه مطلب: 2326

به "طرز تهیه سوپ بیمارستانی (سوپ مریض) خوشمزه در 5 مرحله ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ بیمارستانی (سوپ مریض) خوشمزه در 5 مرحله ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید